Mina föreläsningar

Att jag, en helt vanlig kille som haft ett bra liv skulle hamna i ett alkoholmissbruk i tolv år känns nu i efterhand när jag är nykter helt främmande att det kunde hända. En panikångestattack som gjorde att jag började självmedicinera. Istället för att ta hjälp med ångesten kostade beslutet mig tolv år med stora alkoholproblem, eller som det heter och som det är. Jag var alkoholist.


Bara tanken att jag var ett par dagar från att ha supit ihjäl mig känns overkligt när jag tänker tillbaka på 2015 när jag slutade dricka. Det som fortfarande gör ont och så kommer det att vara är att jag var så nära att tappa mina två älskade söner. Att jag, deras pappa var alkoholist. Jag som skulle vara en av två föräldrar som gav sönerna trygghet hade gjort dom så illa att dom kan mig ett ultimatum. Sluta dricka eller så har du inte oss kvar. Ett samtal som jag numera bär med mig i hjärtat och är så enormt tacksam att dom hade med mig.


Efter nykterheten följd fyra tuffa år med konsekvenser av mitt drickande. Tuff Diabetes vilket gjorde att jag hade ett sår i tån som inte läkte och det har inneburit amputation av tre tår. Ett annat sår jag hade under foten i två år gjorde att det blev benröta av såret. Då kom självmordstankarna när rädslan kom att jag skulle bli av med ett ben. Det är en del av konsekvenserna och det finns några till.


När jag 2019 åkte iväg två veckor i juli åkte iväg till Leksand och skrev föreläsningen var mitt stora mål att om jag vågar berätta hoppas jag att andra vågar berätta. Efter de arton föreläsningar jag har haft är det ca 60 personer som kommit och berätta om nära som har alkoholproblem och det visar hur stort problemet alkoholism är. Efter varje föreläsning blir det helt knäpptyst i flera minuter då de som lyssnat blir tagna av den ärlig- och öppenhet jag förmedlar. Du välkommen att höra av dig om ni vill ta del av min föreläsning. Boken "En brutalt ärlig historia" släpps i feb 2021 och samtidigt är en fotoutställning klar som visar mitt liv i bilder.

Kommande föreläsningar

En brutalt ärlig historia | Folketshus i Norrtälje


Datum: 31 augusti, kl. 12.00 och 18.30
Inträde: Fri entré


En brutalt ärlig historia

Datum: 
Inträde: 

En brutalt ärlig historia


Datum: 
Inträde: